Концерт и шествие дадоха старт на футболен турнир в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

С шествие и празничен концерт дадоха старт на VI Международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград”. Футболисти от  България, Португалия, Хърватска, Сърбия, Кипър взеха участие в парада, който тръгна от  Съдебната палата, преминавайки по централните улици на Благоевград до площад „Македония“. Шествието бе предвождано от мажоретен състав и Биг-бенд - Благоевград.

 „През всичките тези години турнирът се утвърди не само на национално, но и на международно ниво. С много от Вас сме заедно от първото издание, има и нови участници, като ФК „Бенфика“, които  специално искам да поздравя с „Добре дошли!“.

Тук е мястото да благодаря и на ръководствата на клубовете, на треньорите, на родителите, на футболистите за това, че подкрепиха турнира, на БФС, че ни подкрепят от самото начало. Започнахме турнира като детски и го превърнахме в младежки. За шест години повечето от тези футболисти от деца станаха младежи и няма да се учудя, ако в скоро време някои от тях ги видим и в мъжките състави на техните клубове. Пожелавам на всички успех! Нека на терена господар да бъде феърплеят, а ние, сигурен съм, ще сме зрители на един футболен празник, който Вие ще ни предложите”, каза кметът д-р Атанас Камбитов, придружен на сцената от  капитаните на всички 8 участници в турнира.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини