Село Градево събра десетки изселници на празник

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Стотици жители на село Градево и бивши техни съселяни, сега живеещи в различни краища на България, се веселиха заедно в родното си селище. Населеното място събра в събота по обяд изселници и местни хора на голям празник край параклиса „Свети четиридесет мъченици” в махала Порогош. За да се върнат към корените си, които са в най-дългото село у нас.

В местността Свети четиридесет мъченици се събраха потомци на изселници, приятели и близки от симитлийска община и цялата страна. Параклисът е изграден върху старо оброчище и от векове е свято място. По традиция празникът на Свети четиридесет мъченици се отбелязва през месец март, но от няколко години хората предпочитат да правят празника през лятото. За да могат повече да дойдат до бащината къща.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини