Градево кани изселници на празник

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Десетки изселници ще се приберат в родната си махала Порогош в в симитлийското село Градево тази събота, за да се върнат към корените си и да се повеселят заедно.

В местността Свети четиридесет мъченици се събират потомци на изселници, приятели и близки от симитлийска община и цялата страна. Оброчището е лесно достъпно и всички граждани и гости на най-дългото село у нас и община Симитли могат да споделят празника на 25-и август от 12:30 часа. 

По традиция празникът на Свети четиридесет мъченици се отбелязва през месец март, но от няколко години хората предпочитат да посетят родното си място през лятото.

Организатори на срещата на градевци са жители на селото и кметският наместник Кирил Йосифов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини