Музеят в Разлог с ремонтиран покрив

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Приключиха ремонтите на покривите на двете стопански постройки на Исторически музей-Разлог. Парапуновата и Астиновата къща вече нямат проблеми с покривната конструкция. През месец март бе обновена и електрическата инсталация в сградата на музея. Ремонтните дейности са изцяло финансирани със средства от бюджета на община Разлог.

След реконструкциите в залите на музея ще бъде експонирана обновената експозиция за Разлог и неговото минало. Събитието е по проект „Нова визия на изложбата за Разлог“, финансиран от Министерство на културата и община Разлог. Представянето на изложбата ще бъде за празника на град Разлог през месец октомври.

Миналата година община Разлог финансира ремонтирането на покрива и на музея за 60-годишнината от основаването на културната институция. Подменени бяха покривната конструкция и керемидите, за да няма никакъв риск за имуществото на музея. В сградата му се помещават експозиции, отразяващи бита и обичаите на хората от Разлог, затова ремонтът бе от съществено значение за съхранението на вещите, които са с непреходна стойност.
Официално музеят е открит на 2 юли 1957 г. като Мемориален музей "Никола Парапунов", посветен на Никола Парапунов - ръководител на антифашистката съпротива в Пиринския край.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини