Фирма на благоевградски съветници ще разширява депото в Петрич

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Започва изграждането на нова клетка към депото за битови отпадъци на Петрич. Изградените три клетки вече са с изчерпан капацитет, което може да изправи южния град пред криза с боклука.

Вече е факт договорът между Община Петрич и ПУДООС за безвъзмездно финансиране. Фирмата спечелила обществената поръчка за изграждане на Клетка 4 е Обединение „ДМ Строй”, в което участват благоевградските общински съветници Димитър Урдев и Васил Миладинов с дружеството "Динатстрой" ООД и "Мик-строй - 51" ЕООД, представлявано от Митко Костов. Консорциумът е с адресна регистрация в Хасково. Стойността на поръчката е 1 146 66,04 лв. Срокът за изпълнение на обекта е 180 дни.

„Това практически означава, че Петрич няма да бъде в плен на криза, що се отнася до събиране и депониране на битовите отпадъци. В подобни кризисни моменти, вече изпаднаха редица български общини”, обяви кметът. Експлоатацията на клетка 4 ще извършва фирма „Тео Морис”2001.

Община Петрич има одобрено финансиране за около 10 млн. лв, което е за Компостиращата инсталация и инсталация за предварителна обработка на отпадъци. Внедряването им ще намали обема на депонираните отпадъци, а при изграждането на новата Клетка 4 към депото и при наличието на тези инсталации, животът на същата ще бъде удължен до 25 години. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини