Мечкул празнува Богородица край 11-метров кръст

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Празникът Голяма Богородица отбелязаха днес и миряните в симитлийското село Мечкул. В планинското вече почти безлюдно селце се извисява единадесетметров кръст точно при параклиса, граден през 2007 година и наречен на Божията Майка. Тридесетина човека се бяха събрали в живописната местност, търсейки успокоението, което дава Света Богородица.

Народният представител Стефан Апостолов, кметът на общината Апостол Апостолов, както и председателят на ОбС Владимир Христов се изкачиха до Мечкул да отдадат почит и да запалят свещ за здраве. Сряда по традиция е постно, та и тук постен фасул и риба на скара беше приготвил кметският наместник Цветанка Илчова. Водосвет и освещаване на храната направи отец Яне, като благослови всички присъстващи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини