Община Благоевград се включва в „Часът на Земята 2016”

Община Благоевград се включва в „Часът на Земята 2016”

Община Благоевград за поредна година ще се включи в инициативата на „Часът на Земята”. Сградата на Общината, както и сградите на всички институции ще загасят осветлението на 19 март/събота/ от 20.30 часа в знак на подкрепа на най- мащабната инициатива на природозащитната организация WWF. Благоевград ще бъде част от света, който всяка година в рамките на един час символично загасява осветлението на ключови сгради, а хората в своите домове. По време на „Часът на Земята” милиони хора отправят призив за по-устойчиво бъдеще.

Това е най-мащабната акция в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. „Частът на Земята” дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Община Благоевград призовава всеки, който има отношение към бъдещето на Земята да се включи в инициативата на 19 март, като от 20.30 часа загаси осветлението в своя дом за един час.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини