Кметът на Банско забрани движението на коли по 9 улици и 3 площада

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Кметът на Банско забрани движението на коли по 9 улици и 3 площада

Кметът на община Банско – Георги Икономов, забрани движението на моторни превозни средства по няколко улици, част от улици и площади. Целта е да се гарантира обществения ред и да се контролира преминаването и паркирането на коли в курортния град. Забранено е движението на автомобили по определени участъци на улиците „Пирин”, „Неофит Рилски”, „5-и октомври”, „Никола Вапцаров” и „Гоце Делчев”. Не може да се движат коли по улиците „Уста Глигор”, „Велян Огнев”, „Александър Буйнов” и „Яне Сандански””, както и по площадите „Никола Вапцаров”, „Възраждане” и „24-ти май”.

В тези райони на града е забранено и движението, и спирането, паркирането и домуването на МПС. Собствениците на търговски обекти и тези, които развиват стопанска дейност на тези пътни участъци, трябва да зареждат обектите си от 06,00 до 08,00 часа сутринта и от 15,00 до 17,00 часа следобед.

Денонощен достъп до въпросните улици и площади обаче имат колите на МВР, Спешен център и пожарната, на ВиК и енергото, на община Банско, на Домашния социален патронаж и на фирмите, които извършват ремонти по уличната мрежа. Всеки автомобил, който е нарушил забраната, ще бъде репатриран  с „Паяк” или блокиран със скоба. Заповедта на градоначалника може да се обжалва в едномесечен срок пред Административен съд-Благоевград.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини