Кукери поканиха стотици гости на курбан в Крупник

Кукери поканиха стотици гости на курбан в Крупник

Кукерската група на квартал „Шикеро” в симитлийското село Крупник се събра на голям празник. Кукерите поканиха и десетки свои съседи, които винаги отварят вратите на домовете си за тях на 1 януари и ги посрещат сърдечно. Ръководителят на групата - Емил Филатов, благодари на всички за подкрепата винаги да бъдат сред най-атрактивните кукери в община Симитли. За доброто прекарване на тържеството се погрижи оркестър.

Най-малките наследници на кукерството бяха най-активни, като по традиция помагаха в организацията и веселбата. Няколко казаха храна бяха подготвили и сервираха на дългите трапези организаторите. Кметът на село Крупник - Иванка Чакалска, бе сред гостите на празника. Традицията на кукерството тук е жива, предава се от бащи на синове, ще я съхраним и за идните поколения, твърди Чакалска.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини