Община Благоевград дава повече пари за нуждаещи се граждани

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград ще осигури повече средствата за финансово подпомагане на нуждаещи се жители в изпълнение на социалната си програма. Финансова помощ могат да получат само тези граждани, които отговарят на приетите от местния парламент критерии и целеви групи. Това ще стане факт обаче след гласуване на сесия този петък от общинските съветници, които най-вероятно ще одобрят предложението на общинската администрация. за

Предложеното увеличение е с допълнителни 22 885 лева, които ще бъдат осигурени от преизпълнение на дивидентите, получени от общинските дружества за миналата година. С тези средства сумата за финансово подпомагане за 2018 година ще нарасне до почти 96 000 лева.

Очаква се съветниците да одобрят и предложение относно финансиране на процедури „Инвитро” със средства от бюджета на община Благоевград за бездетни двойки, останали извън националната програма.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини