Хиляди на събор за Илинден в Попови ливади

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Хиляди на събор за Илинден в Попови ливади

 

Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 115-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Тази година събитието ще се проведе на 28 юли, събота.

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденската епопея и с молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. След това, на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието. 

Празничният концерт започва в 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади. На сцената ще се изявят певците Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Мария Христова, Ирина Паскалева, Марио Василев и сборен оркестър, с ръководител Здравко Георгиев. Тази година специални участници в празничната програма ще бъдат Руслайн Мъйнов, Духов оркестър „Виво Монтана“ и Стойка Германова.

Осигурен е транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 08.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини