Анна Покровнишка представя изложбата „Превърнати форми“

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

На 19 юли 2018 г. (четвъртък) от 18:00 часа в изложбеното пространство на Градската художествена галерия в Благоевград д-р Анна Покровнишка ще представи своята самостоятелна изложба „Превърнати форми“. Концепцията за изложбата е свързана с термина във философията „превърната форма“ (verwandelte Form). Неговият смисъл се прилага към строежа и начина на функциониране на сложни системи от връзки. В полето на изкуството превръщането на структурата е изобразено чрез попълване с друга предметност и заместване с ново отношение.

Творческият проект на автора съдържа изобразителни коментари върху социалните теми. Реализирането на правилата на визуалния свят е изпълнено с чувство за хумор и наред с типичните „художествени“ сюжети, тук намират място и въпросите свързани с политиката, религията и банковите индекси.

Представените произведения са създадени от отпадъчни материали: полиестер, хартия, плексиглас и метал. Механизмът на работа е свързан с тяхното деформиране, компресиране и преобразуване. По този начин работната субстанция поставя ново начало необременено от миналия си живот и заявява своето съществуване изцяло самостоятелно и реално. В работата си Анна влага символите, метафорите и тропите, чрез които предава своите творчески послания към зрителя. Превърнатите форми като дейност успяват да нарушат традиционната връзка между човек с друг човек и да създадат нова реакция, която е допълваща, заместваща и свързана с творческия процес.

Анна Покровнишкае преподавател по скулптура в Югозападния университет „Неофит Рилски“ и член на Съюза на българските художници. Носител е на международни и национални награди. Нейни произведения са притежание на частни колекции в страната и чужбина.Участва в редица изложби, пленери и симпозиуми.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини