Млади математици от Разлог отличени на научна конференция

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Учениците Мария и Благой Манзурови от град Разлог участваха в XVIII-та ученическа конференция по математика и информатика, която се проведе в ПМГ „Константин Величков“ в Пазарджик. Проектът „Създаване на дигитални 3D модели с телефон и таблет“ на двамата талантливи младежи бе отличен със Специална грамота от журито по информатика.

„Във форума взеха участие 70 ученици от цялата страна, които представиха 50 авторски проекта по математика, информатика и информационни технологии. Конкуренцията бе много силна и затова получаването на Специалната грамота е голям успех за Мария и Благой“, каза техният научен ръководител - Мария Браухле, математик от Института по математика и информатика при БАН.

Мария е ученичка в 9 клас на ПМГ "Акад. С. Корольов"-Благоевград, а Благой е ученик в 10 клас на СУ „Братя Каназиреви”-Разлог. За тях това бе трето участие в научен форум. През миналата година те се представиха с доклад на международната конференция „Динамична математика в образованието“, състояла се през февруари в Института по математика и информатика на БАН, и участваха в Научната сесия на Ученическия институт на БАН, която се състоя през месец ноември.

„Пожелавам на двамата млади учени успешно развитие и постигане на още по-големи успехи в избраните от тях научни области“, каза още Браухле.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини