3980 проверки извършиха за месец служителите на ЮЗДП

Снимка: БТА
Снимка: БТА

Общо 3977 проверки са извършили през октомври служителите по опазване на горите в териториалните поделения и мобилни контролни звена на Югозападното държавно предприятие. 997 от проверките са на обекти, в които се извършва дърводобив, 1113 – на превозни средства, транспортиращи дървесина, 1726 – на ловци и 141 – риболовци и други физически лица.

Съставени са 44 констативни протокола и 31 акта за нарушения, от които 30 – по Закона за горите и един – по Закона за лова и опазване на дивеча. И през октомври най-често констатираните незаконни дейности са свързани с транспортиране на дървесина без контролна горска марка и превозен билет.

Задържани са 190 кубически метра дървесина и 15 пространствени куб. метра дърва за огрев,  две каруци, моторен трион и други инструменти за дърводобив.

Системните проверки на служителите на ЮЗДП продължават, като остава засилен контролът в районите с висока концентрация на нарушения. ЮЗДП напомня, че при сигнал на тел. 112 в рамките на един час е готово да реагира на всяко съмнение за нередности в горите.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини