Пробация за бивш здравен шеф от Дупница за фалшива диплома

Соне Тимчев, снимка: Дарик Кюстендил
Соне Тимчев, снимка: Дарик Кюстендил

Съдът одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Дупница и Росен Тимчев, обвинен в извършване на престъпления по чл.324 и чл. 308 от НК.

В периода от 29.02.2016г. до 05.12.2016г. в Дупница Тимчев упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението - Управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД гр. Дупница, без да има съответна правоспособност. С деянието си Тимчев нарушил чл. 63, ал.1 от Закона за лечебните заведения, съгласно който управител, съответно изпълнителен директор, на лечебното заведение може да бъде само лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт или лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт.

През март 2016 г. Тимчев съставил неистински официален документ - диплома за завършено висше образование по специалност обществено здраве и здравен мениджмънт, с професионална квалификация магистър на Медицински университет – София, с цел да бъде използван.

За извършените от него престъпления Росен Тимчев ще изтърпи наказание „Пробация”, включващо следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично за срок от две години, задължителни срещи с пробационен служител за срок от две години и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на двеста часа годишно за срок от две години.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини