Атанас Камбитов даде курбан за здраве на жителите на Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Кметът д-р Атанас Камбитов даде курбан за здраве и благоденствие на жителите на Благоевград.

За четвърта поредна година стотици хора се събраха  край 33-метровия Кръст, пазител на града, в местността „Заева поляна“. Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов поздрави съгражданите си по случай  празника и припомни с благодарност и почит името на покойния Неврокопски митрополит Натанаил.

„Днес сме тук да се помолим за здраве, за закрила, и на този ден, да си спомним за дядо Натанаил, Бог да го прости! Човекът, който освети кръста, благодарим и на Дядо Серафим, на нашите отци, за това, че винаги са с нас. Да благодарим и на хората, които помогнаха да може да бъде изграден този кръст. Благодаря и на кметовете, които се включиха в организацията за курбана. Желая на всички здраве! Бог да пази Благоевград!“, каза градоначалникът.

Отец Андон Шавулев от благоевградския храм „Въведени Богородично“ отслужи литургия за здраве и благослови трапезата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини