Патриотичен конкурс за ученици се проведе в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Конкурс, под надслов „С България в сърцето”, събра десетки ученици, преподаватели и граждани в залата на Регионалния исторически музей в Благоевград. Надпреварата се организира от културната институция, Община Благоевград и Регионалното управление на образованието. Поетичният рецитал на родолюбива тематика е посветен на 24-ти май и обедини учебните заведения в града. 15 училища определиха по един свой ученик, като всички участници бяха от пети до десети клас и се представиха със стихотворение. Те бяха оценявни от петчленно жури с председател Юлиана Христова-старши експерт по български език и литература в РУО.

Всички творби бяха с акцент върху България, българския език, култура и народност. Учениците очароваха присъстващите с чувството и с ентусиазма, с които представиха избраните от тях стихотворения. Първото място спечели Джулия Секулова от Шесто СУ „Иван Вазов”, която рецитира творба на Божидар Божилов. Тя получи книги, грамота и допълнителни награди. Нейните съученици от класа ще могат да посетят веднъж музея безплатно, а за нея свободният вход е за една година. За победителката бе осигурна и парична награда от 100 лева.

  Второто място журито отреди за Зара Милушева, а третото – за Христина Цонкова от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“. Участниците получиха книги и грамоти. „Благодарим за подкрепата на Община Благоевград, надяваме се този конкурс да стане ежегоден”, споделиха след награждаването и организатори, и участници.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини