Редят тематична изложба за 10 години Къща-музей „Ванга”

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

С тематична изложба ще отбележат 10-годишнината от откриването на Къща-музей „Ванга” в Петрич. Тя ще бъде открита на 5 май от 11,00 часа, тъй като на тази дата през 2008 година бе открит туристическият обект. Поканени са близки на пророчицата, която напусна този свят през 1996 г., политици, представители на държавни и общински институции.

„Всеки е добре дошъл. Ще подредим постерите в двора пред къщата, в която е живяла Ванга. Те са една ретроспекция на живота и делото на пророчицата. Посетителите ще могат да прочетат нейни мисли, както и думи на благодарни хора, на които е помогнала”, разкри директорът на Исторически музей-Петрим – Сотир Иванов.  

Наши и чужди туриси посещават ежедневно Къщата- музей „Ванга” в Петрич. Хора идват от цял свят, за да видят близо 3000 предмета, свързани с живота на пророчицата, нейни лични вещи и много подаръци, които е получила.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини