Инвестират 7 млн. лв. от проекти за инфраструктура в община Симитли

Апостол Апостолов, снимка: Община Симитли
Апостол Апостолов, снимка: Община Симитли

С европейско финансиране по два нови проекта община Симитли ще преобрази пътната си инфраструктура. Ще се изградят нови улици и ще се реконструира съществуващата транспортна мрежа. Близо 6 милиона лева ще бъдат инвестирани за рехабилитация и реконструкция на съществуващи общински пътища. Другият проект е за реконструкция и изграждане на тротоари към тях в град Симитли и в село Полето.

Кметът на общината Апостол Апостолов подписа в петък договорите за финансиране по двата проекта. Инвестицията се обезпечава по програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година, Подмярка 7.2. Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктури от Мярка 7 Основни услуги и обновяване на селата в селските райони.

Общо 7 млн. лв. община Симитли ще инвестира за инфраструктура след спечелването на проектите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини