Зам.-министърът с нацистки поздрав подаде оставка

Снимката, която предизвика възмущение
Снимката, която предизвика възмущение

Заместник-министърът на регионалнто развитие Павел Тенев подаде оставка, след като се забърка в скандал със снимка, на която позира с нацистки поздрав. Фотосът, на който e изпънал хитлеристки ръката си край восъчните фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж през 2008 година, се разпространи в социалната мрежа и предизвика небивало възмущение. За да прикрие това безумие Тенев опита да изтрие личния си профил във фейсбук. 

Тенев бе лична номинация на Валери Симеонов от "патриотите". Вместо да се възмути и да порицае новоназначения заместник-министър, Валери Симеонов пред вестник Сега обяви, че това е майтап и че самият той имал "майтапчийски" снимки от "Бухенвалд".

"Несериозни работи. Нямам фейсбук, не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия?", възкликна Симеонов пред вестник Сега.

Снимката на Павел Тенев предизвика светкавични реакции и на партийните централи. Днес Корнелия Нинова осъди поведението на Тенев и му поиска оставката.

Тенев призна, че решението да се оттегли от министерския пост е негово лично. Премиерът Бойко Борисов е приел оставката. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. патриот
    тези глупаци направиха патриотизма в мръсна дума
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини