Ситуацията с пожарите в Югозапада: Действащи огнища държат екипите на крак

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП
Ето каква е актуалната ситуация с пожарите в Югозапада към момента :
???? Сенокос - 3 действащи огнища. Над 30 служители на ЮЗДП, екипи на пожарната, екипи от РДГ, военни и доброволци обхождат периметъра и правят ивици да ограничат разпространението на пожара. 2 хеликоптера се очаква да започнат обливане с вода.
???? Славянка - пожарът продължава да бъде активен от гръцка страна въпреки краткотрайните валежи. Има опасност да прехвърли изградените полоси. Над 100 души от пожарната, ЮЗДП, военни, ловни дружини и доброволци са на терен. Правят се нови просеки с 50-тонен верижен булдозер. Тук ще работят от въздух двата шведски самолета.
????Микрево - борбата с огъня завърши с успех. Няма изгледи за възобновяване. Все пак остават дежурни екипи.
???? Невестино - направени минерализовани ивици и се следи да няма разрастване.
???? Витоша - едно огнище високо в планината, засега няма сериозни притеснения.
???? Връх Синаница - екип от Национален парк "Пирин" следи ситуацията.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини