Затварят пунктовете за технически прегледи, които не са свързани с ДАИ

Снимка илюстративна, източник: Илинден прес
Снимка илюстративна, източник: Илинден прес

От утре ще бъде преустановена дейността на пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване (газоанализатор, димомер и спирачен стенд) със системата на ИА "Автомобилна администрация".

До момента 964 пункта вече предават данните автоматично, 8 са частично свързани, а 96 все още нямат свързаност, съобщава БНТ.

От 00:00 часа на 21 юли въвеждането на данните от измервателните уреди ще се осъществява само автоматично по електронен път. Пунктовете, които нямат свързаност на уредите със системата, няма да могат да извършват периодични технически прегледи и да издават документи за техническата изправност на превозните средства.

С цел повишаване качеството на техническите прегледи и контрола, през октомври 2023 г. бе изменена Наредба № Н-32, с която се въвеждат новите изисквания. Съгласно промените трябва да бъде инсталиран софтуер, одобрен от ИА "Автомобилна администрация", чрез който в момента на прегледа резултатите от измерванията от уредите да се изпращат електронно в агенцията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини