Екстрадират арестуван в Благоевград американец, издирван от Интерпол за порно с деца

Екстрадират арестуван в Благоевград американец, издирван от Интерпол за порно с деца

В Окръжна прокуратура – Благоевград бе образувано екстрадиционно производство спрямо американския гражданин О.Ф.Х-К, който е на 35 години.

Той е обявен за международно издирване с цел наказателно преследване с червена бюлетина на Интерпол Вашингтон за извършени в САЩ престъпления, отнасящи се до сексуална експлоатация на деца - получаване и притежаване на детска порнография. Деянията са наказуеми с „лишаване от свобода“ за максимален срок до 20 години.

Американският гражданин бе задържан на 13.05.2024 г. в Благоевград и идентифициран по надлежния ред. По искане на прокуратурата спрямо него се взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

След получена официална молба за екстрадиция от Окръжен съд на Съединените щати за окръг Аляска Окръжна прокуратура – Благоевград я внесе в съда за разглеждане.

С решение на Окръжен съд – Благоевград е допусната незабавна екстрадиция на  О.Ф.Х-К. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и оспорване.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини