Съдът реши! Евелин Банев-Брендо остава в ареста

Снимка: БГНЕС, архив
Снимка: БГНЕС, архив

Софийският градски съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" за Евелин Банев - Брендо.

Според съда когато прокурорът е узнал, че е възможно да се проведе производство за мярката за арест по европейската заповед за арест, Банев е бил в затвора. Въпреки че първоначално съдът определи искането на прокуратурата като “нонсенс”, впоследствие реши, че е необходимо да бъде взета мярка за задържане под стража. Опасенията на състава са, че е възможно да бъде освободен, преди да е приключил същинският процес, съобщи NOVA

От прокуратурата заявиха, че са пристигнали две заповеди от Италия и Румъния. Въпреки че Брендо е в Централния софийски затвор прокуратурата смята, че има опасност да се укрие, заради възможните хипотези да бъде освободен предсрочно и да няма достатъчно време за ново производство. Действията на Банев са характеризирани като опасни, а не е ясно и как е пристигнал в страната, допълниха от обвинението.  

Защитата на Банев заяви, че хипотезите за предсрочно освобождаване, изразени от прокуратурата, са бъдещо несигурно събитие. И още - прекъсването на наказанието е след санкция на окръжния прокурор. 

Адвокат Найденова припомни още, че на 24.06.2024 г. Брендо се е предал доброволно на органите на ГДИН. Още същия ден СГП е привела в изпълнение наказание от 6 години лишаване от свобода. Същият ден Банев е депозирал молба за кумулиране на присъдите от Италия и Румъния, по които има общо 30 години лишаване от свобода.

По-рано Брендо беше доведен в съда на улица “Черковна” с конвой от два буса на съдебна охрана. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини