Музикаутор дари още 8 химна на български училища от сцената на Народния театър

Снимка: Музикаутор
Снимка: Музикаутор

Усмивки и радост изпълниха голямата зала на Народния театър „Иван Вазов“ в град София вчера. Празничният концерт „Светилник“ събра на едно място всички училища, които в последната година взеха участие в третото издание на едноименната национална инициатива, която дарява с химни българските училища.

Ученици, преподаватели и родители чуха премиерно новата музикална емблема на своето училище и видяха за първи път специално създадените видеоклипове от студентите на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Тази година водещ на събитието бе известният актьор и телевизионен водещ Александър Кадиев, който допълнително допринесе за доброто настроение.

В третото издание „Светилник 2023/2024: И мойте песни все ще се четат!“ се включиха осем нови училища от София, Варна, Бургас, Ямбол, Русе, Сандански и Сливен. Благодарение на създадените химни децата усетиха духа на творческия процес и изпитаха гордост, че принадлежат към историята и ценностите на своето училище.

МУЗИКАУТОР отдели от Културния си фонд сумата от 50 000 лв. за изработка и запис на химните, а творците дават право именно на тези избрани училища да използват музикалните произведения, създадени от тях за поколенията.

Организаторите на концерта подготвиха и специални музикални и танцови изненади като специален жест към всички деца, дошли да представят своето училище. В празничния концерт се включиха младите гимнастички от Националния отбор по художествена гимнастика – девойки – индивидуално Алекса Рашева и Магдалена Вълкова, формациите Blackstorm и XNRG от Българската брейк федерация и певицата Виктория Георгиева.

Инициативата „Светилник 2023/2024: И мойте песни все ще се четат!“ се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката и Министерството на културата, от което бе получен и поздравителен адрес.

Специална благодарност аудиторията отправи към творческите и филмовите екипи, създали химните и видеоклиповете на училищата.

Тази година празничният концерт „Светилник“ бе заснет и ще бъде излъчен от БНТ на 29 юни от 15:30 часа, всички видеоклипове ще может да се гледат в YouTube канала на МУЗИКАУТОР. Така всички, които искат да станат част от магията на „Светилник“, ще могат да се докоснат до нея.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини