Ревю с над 60 уникални носии отпреди два века води туристи в село Елешница

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог
Ревю-спектакъл под надслов "Непреходна вечност"ще направи пъстра, вълнуваща и запомняща се съботната вечер в разложкото село Елешница. Събитието, което е след два дни, ще започне в 21:00 часа и ще представи над 60 носии в завладяващ спектакъл от музика, танц и светлина. Колекционери отварят старите ракли за широката публика и изваждат старинни дрехи от края на 19-и и началото на 20-и век.
 
Народните носии демонстрират майсторството и прецизния вкус на българката, вплетен в празничните и ежедневни костюми от една отминала вече епоха. Ревю-спeктакълът поставя началото на ежегодно събитие, което става средище на колекционери от цялата страна и чужбина, които ще могат да представят своите колекции.
 
Събитието се организира от Народно читалище "Западнородопски лъч - 1906", Кметство Елешница и с подкрепата на Община Разлог и партньори.
 
За следващото издание догодина изявилите желание да участват ще могат да подават своите заявки на e-mail: chitalishte_eleshnica@abv.bg, като крайният срок а това е 20 февруари 2025 г.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини