Над 6000 кандидати атакуват Народното събрание на изборите на 9 юни

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Над 6000 са кандидатите за народни представители и малко над 400 за Европейския парламент. Това съобщиха от Централната избирателна комисия на последния си редовен брифинг преди изборите. До вота 2 в 1 остават само 4 дни.

О ЦИК и МВР заявиха, че подготовката за вота върви по план. В момента се доставят бюлетините и изборните книжа по райони. Доставят се машините за гласуване в чужбина. Утре и в петък ще бъдат транспортирани и в страната.

Вече е ясен броят на кандидатите за народни представители - 6100. От тях близо 2000 са жени, а над 4000 са мъже. Те ще се борят за гласовете на над 6 500 000 избиратели. Кандидатите от България за евродепутати са 418.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини