Двама свещеници осветиха новите икони на параклис в Пирин планина

Двама свещеници осветиха новите икони на параклис в Пирин планина

Двама свещеници отслужиха водосвет на новия иконостас и иконите на параклис "Възнесение Господне" в Пирин планина над град Добринище. Отец Борис Галчев и отец Димитър Бачев благословиха и всички хора, които с труда си помогнаха за обновлението на храма, който е построен преди доста време. На службата присъстваха десетки миряни.

„Всичко в параклиса беше овехтяло затова със семейството ми решихме да подновим всичко – икони, иконостас, свещници, пътеки, врата. Радвам се, че успяхме да намерим и други хора, които се отзоваха и участваха в тази наша инициатива“, заяви днес Здравчо Галчев. Двата свещника направил и дарил Ангел Хаджийски от Добринище, а неговият съгражданин Славчо Галчев измайсторил новата врата, която въвежда в храма в местността Спас в Пирин планина.   

Семейството на Здравчо и Жулиета Галчеви от град Добринище преди две години построи друг дървен храм в гората. Параклисът „Свети Димитър” се намира в местността Добречко поле, на 1,5 км над курортното селище и на толкова от параклиса „Възнесение Господне“. Почти всичко в параклиса е от дърво, за да е в унисон с природата. „Направихме този параклис от сърце и душа. Искаме да оставим нещо на хората и след нас. Да знаят внуците ни, че трябва да се раздаваш и за другите, да си добър и човечен”, сподели Здравчо Галчев.

                                        Параклис-Възнесение-Д-ще (4)

                                        Параклис-Възнесение-Д-ще (1)

                                        Параклис-Възнесение-Д-ще (3)

                                        Параклис-Възнесение-Д-ще (2)

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини