Пробив! Три наши салати са в топ 10 на световна класация

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

За пореден път българската кухня получи висока оценка на световно ниво. Прочутата овчарска салата е класирана на пето място успя да задмине дори и някои от световните фаворити като италианската "Капрезе" и ливанската "Фатуш". Освен нея обаче в топ 10 на класацията на "Тейст атлас" попадат още две български кулинарни изкушения. Това са шопската салата и снежанката.

Традиционната за България шопска салата е на девето място, а снежанката е на десето.

По този начин за страната ни отново се говори по един положителен и вкусен начин. Овчарската салата всъщност е приятен баланс между протеин и зеленчуци и най-вероятно представлява надграждане на шопската салата, смятат експерти.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини