Бивш управител на общинската фирма Благоевград инвест влиза в ръководството на АПИ

Снимка: МРРБ
Снимка: МРРБ

В Управителният съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ влиза нов член – инж. Венцислав Атанасов. Той е назначен със заповед на служебния регионален министър Виолета Коритарова, съобщават от ресорното ведомство. 

С назначението на Атанасов на практика се попълва тричленният състав на Управителния съвет на Пътната агенция, след като преди две седмици бе уволен председателят Ясен Йорданов. Временно изпълняващ длъжността сега е инж. Йордан Вълчев, а инж. Стоян Николов е член на УС. 

Инж. Венцислав Атанасов е магистър по специалността „Пътно строителство“ от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Пет години – от 2016 г. до 2021 г., е бил управител на общинска фирма „Благоевград инвест 2016“ ЕООД. Заемал е и различни позиции в частния бизнес, посочват от МРРБ.

Общинската фирма се занимава със строителен надзор, инвеститорски и технически контрол. гласуването на назначението на Атанасов като управител на фирмата от общинския съвет на Благоевград през февруари 2016 г. среща отпор от част от общинските съветници, тъй като баща му - Васил Атанасов - по онова време е шеф на общинската фирма „Паркинги и гаражи“. През 2021 г. Атанасов-син решава сам да напусне общинската фирма и подава оставка без да са ясни мотивите.

Друг интересен момент, който МРРБ не съобщава, е че през септември 2020 г. Фондация "Антикорупционен фонд" (АКФ) сигнализира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) относно съмнения за злоупотреби с публични средства и конфликт на интереси именно в общинско дружество „Благоевград инвест 2016“. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини