Инвеститори с интерес към минералната вода на Долна Градешница

Снимка: Община Кресна
Снимка: Община Кресна

Инвеститори проявяват интерес за изграждане на СПА център в село Долна Градешница. Един от тях има желание да превърне старата общинска минерална баня в център за модерни балнеологични процедури, като ползва имота под наем.  

Очаква се концесията да е за период между 10 и 20 години, но процедурата е в начална фаза. Общинската баня е направена преди 50 години, за Общиа Кресна е много трудно да я поддържа, а какво остава да инвестира в нея. Все пак къпалнята се ползва от хората. Всичко там е общинска собственост – земята, сградата, съоръженията, двата кални басейна.

Инвеститор е готов да изгради в района на банята и няколко къщи за гости, за да може да привлича повече туристи в общината. Това е приемлив вариант за тукашните жители и общинското ръководство, за да се развива туризмът и да се ползва пълноценно природното богатство на Долна Градешница.

Градешките минерални бани са балнеоложки курорт с местно значение. Там извират пет минерални извора с температура на водата от 20 до 68 градуса. Подходящи са за лечение на опорно-двигателния апарат, дихателната система, нервната система, стомашно-чревния тракт и други болежки.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини