Местната власт у нас се събира на национална конференция в София

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Представители на местната власт се събират на национална конференция в София. Тя се организира от Сдружението на общините в България и има за цел обсъждане на подходите и политиките за укрепване на местния потенциал. По време на форума ще се обсъди и подготовката и присъединяването на страната към еврозоната и Шенгенското пространство. Началото е в 11:00 часа в хотел "Милениум". 

Ще бъдат очертани актуалните за общините политически теми, основните предизвикателства и общата визия за развитието на общините през мандат 2023 - 2027.

Кметове на общини, председатели на общински съвети, общински съветници, партньори на НСОРБ и гости от Асоциацията на местните власти на Кралство Норвегия ще имат възможност да споделят своите виждания и опит за икономическото развитие на общините в контекста на екологична и цифрова трансформация и да коментират възможните действия за смекчаване на последиците от негативните демографски тенденции. Перспективите пред съвместно използване на ресурси и споделяне на услуги между общините също ще бъдат сред темите на събитието.

Във втората сесия на конференцията с представители на  изпълнителна власт, ще бъдат дискутирани подходите и политиките, насочени към укрепването на местния потенциал и намирането на дългосрочни решения за предизвикателствата пред обществото. Ще бъдат засегнати и важни теми като подготовката на страната за присъединяване към Еврозоната, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и Шенгенското пространство.

Участие във Встъпителната конференция на новоизбраните кметове и председатели на общински съвети може да бъде заявено чрез онлайн формуляр, изпратен по електронна поща заедно с поканата за участие  до всички общини.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини