Мария Димова: Благоевградска област е готова за зимния сезон

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Днес в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград областният управител на област Благоевград Мария Димова събра членовете на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита от бедствия. Срещата бе проведена с цел оптимизиране на организацията и координиране на дейностите по подготовката на областта през предстоящия зимен сезон.

Всички институции докладваха за готовността да посрещнат зимния сезон, за предприетите и предстоящи дейности във връзка с подготовката за зимните условия.

По време на срещата стана ясно, че във всички институции са подготвени планове за работа при усложнена зимна обстановка, извършена е профилактика на съоръжения и обходи на трасета на електропроводи. От ЕРМ Запад съобщиха, че имат готовност с високопроходима техника за евентуални неотложни аварийно-възстановителни дейности.

Взети са всички мерки за здравното и медицинско осигуряване на населението в област Благоевград при зимна обстановка. Предприети са превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и осигуряване на нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите през предстоящия зимен сезон.

Фирмите, с които АПИ има сключени договори за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа и автомагистрала „Струма“, в частта й на територията на област Благоевград – ДЗЗД „Зимно поддържане област Благоевград“ и Мегаинвест –холд ЕООД“ докладваха, че имат готовност с техника, материали и денонощни дежурства.

„Надявам се, че всички отговорни институции, които присъстваме днес тук, ще направим добра организация, за да обезпечим зимния сезон и да сме готови да посрещнем всяка извънредна ситуация”, зави областният управител Мария Димова.

Ръководството на Областна администрация Благоевград и експерти осъществяват непрекъснат контакт с общинските кметове на територията на областта във връзка с тяхната готовност за посрещане на зимните условия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини