Миряни ще се помолят в аванс на свети Михаил в църквата в Горно Ораново

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Миряни ще почетат в аванс християнския празник Архангеловден. Десетки хора ще се съберат утре /неделя/ в едноименната църква „Св. Архангел Михаил“ в Горно Ораново. Осигурен е превоз за всички желаещи да посетят храма, автобусът ще тръгне в 10:30 часа от сцената в квартал "Ораново". Водосвет за здраве ще отслужи свещеник в 12:30 часа.

Камбанен звън ще отекне в Горно Ораново за празника на църквата, която е построена през втората половина на 19-и век и е паметник на културата. На това свято място всяка година се събират гости, които да се помолят и запалят свещ за здраве.

Според православната църква свети Михаил е един от седемте първенстващи ангели, стоящи винаги пред престола на Господ. Архангел Михаил е „пазител на душите и борец против злото“. Затова често е рисуван с огнен меч и копие, с което пробожда дявола.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини