Осигуриха всички пари за ремонта на пътя до Влахи, селото на Яне Сандански привлича туристи с нов асфалт

Снимка: Община Кресна, архив
Снимка: Община Кресна, архив

Пътят от град Кресна до село Влахи ще бъде напълно ремонтиран. Преди дни се осигури дофинансирането на реконструкцията на 8,5 км от общинския път. Сумата от бюджета на МРРБ е в размер на 4 536 864 лева. Община Кресна получава остатъка от необходимия ресурс за завършването на своя инвестиционен проект. Миналата година бяха преведени първите над 50% от парите - 4 702 039 лева. 

Първата копка на обекта бе направена на 24 ноември в местността Влахинска чешма. Така чаканият повече от 50 години ремонт стана реалност.

Той включва нов асфалт, отводнителни шахти, водостоци, канавки, разширяване на пътя на определени места. На практика новото шосе ще има връзка с едно от трасетата на бъдещата автомагистрала „Струма”, а това ще осигури лесен достъп на туристите до селището.

Пътят до родното село на войводата Яне Сандански не просто ще бъде позакърпен, а ще се превърне в модерно транспортно съоръжение, което ще позволява да се пътува комфортно и за десетина минути да се стига с лек автомобил от Кресна до Влахи.

Целта на местната власт е да превърне селото в туристически обект със сериозно регионално значение. Уникалното съчетание на богата история и традиции, религиозни храмове, частично съхранена възрожденска архитектура, природни феномени и отглежданите тук автохтонни породи животни са отлична предпоставка за развитие на туризма. Селището е отправна точка за десетки интересни и вълнуващи маршрути в Пирин планина, то и в момента привлича вниманието на нашенци и чужденци. Малцината местни хора вярват, че с новото шосе Влахи ще намери своето място на туристическата карта на България.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини