Вълнуваща среща с проф. Светлозар Елдъров върна спомена за Илинденската епопея в Разложко

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог
В навечерието на 120-годишнината от избухването на Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание Община Разлог и Исторически музей организираха вълнуваща среща с проф. Светлозар Елдъров, посветена на съдбовните събития в Разложко от 1903-та година.
 
Пред жители и гости на културната институция гост-лекторът разказа за процеса на организация, планиране и реализиране на въстаническите действия, започнали поетапно на Илинден във Вардарска Македония, Преображение - в Одринско, на Кръстовден - в Разложко. По време на историческото представяне, проф. Елдъров акцентира върху участието на млади четници, присъединили се към организация на въстаническите отряди.
 
В знак на признателност за отделеното време и интересните исторически разкази д-р Христина Манова, директор на Исторически музей-Разлог, подари на проф. Елдъров книги, издадени от институцията.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини