С тържествена церемония и водосвет в Благоевград изпратиха военни на мисия

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
С тържествена церемония на площад „Македония“ в Благоевград висши военни и кметът Илко Стоянов изпратиха военнослужещи за участие на мисия на НАТО в Косово и на ЕС в Босна и Херцеговина.
 
„Скъпи бойци, днес ви изпращаме на миротворческа мисия извън пределите на България, далеч от вашите семейства, близки и приятели. Вие поемате този риск в името на евроатлантическата солидарност със съзнанието, че изпълнявате своя дълг за мира в региона. Сигурен съм, че ще се справите отлично и достойно ще пазите, както във всеки миг досега, неопетнено името на нашата Родина. Вярвам, че смелостта, храбростта, присъщи за мъжете и жените от българската армия, ще надделеят! Всички ние се гордеем с вас и ви очакваме да се върнете живи и здрави на родна земя!“, каза кметът Илко Стоянов и подари икона на свети Георги на старши националния командир на контингента Станислав Цонев.
 
Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и свещеници от благоевградския храм „Въведение Богородично“ отслужиха водосвет за здраве. В церемонията участие взеха заместник-началникът на отбраната на РБ генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, заместник-областният управител Александър Мацурев, деканът на Правно-историческия факултет доц. д-р Николай Марин и други.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини