Отново ад по пътя за Гърция, поне 2 часа се чака на Кулата

Снимка: Фейсбук/Joana Metanova
Снимка: Фейсбук/Joana Metanova

Километрични колони от коли, автобуси и камиони на ГКПП-Кулата и в двете посоки на движение. Ето такава е картината през целия ден на българо-гръцката граница. Хаос, бавен пропускателен режим и липса на информация е на път и това лято да вгорчи почивката на хиляди нашенци, избрали да плажуват на Бяло море. И по всичко личи, че тази гледка ще е ежедневна.

Днес на изход от България се чакаше повече от два часа. Почти толкова време беше нужно и за пътуващите в обратна посока.

"Ние сме на 2,5 км от границата и почти не сме мръднали от 1 час. Звънях на Гранична полиция и ми обясниха, че правят обстойна проверка на всяка кола", пишат изнервени шофьори. 

"Изобщо не тръгвайте натам!", съветват други. 

Пунктът работи на оптимален капацитет, но трафикът от леки автомобили е много силен. Причина за затрудненото движение е струпването на много коли на ГКПП „Кулата“ в сутрешните часове днес, уточниха от МВР.

Трафикът е нормален на всички други ГКПП на границата с Гърция.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини