Подписа се Колективен трудов договор в БД "Спортни имоти" към Община Благоевград

Снимка: КНСБ-Благоевград
Снимка: КНСБ-Благоевград

Подписан бе Колективен трудов договор в Бюджетна дейност „Спортни имоти” към Община Благоевград. Това съобщиха от Регионалния съвет на КНСБ в областния център на Пиринско.

Синдикалната организация в бюджетната дейност успя да договори някои важни социални придобивки за работещите. Те ще имат 24 дни основен платен годишен отпуск, 1,10 лв. за отработен час нощен труд, обезщетение за прекратяване на трудов договор поради болест в размер на брутното трудово възнаграждение за 3 месеца, по чл. 218, ал. 1 от Кодекса на труда – 70% от брутното трудово възнаграждение за времето, през което работникът или служителят е бил възпрепятстван да работи поради бедствие, провеждане на синдикални събрания през работно време и др.

Колективният трудов договор влиза в сила със задна дата - от началото на 2023 година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини