Валери Маринов ще се състезава за Благоевград на Спешъл Олимпикс в Берлин

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Кметът на Благоевград посрещна в кабинета си Валери Маринов, ползвател на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Струма“, преди участието му в Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин.На най-голямото приобщаващо спортно събитие той ще мери сили в дисциплината „Силов трибой“. За да подкрепят Валери в сградата на Общината дойдоха и всички ползватели, и работещи в социалната услуга. Той бе придружен и от личния си треньор Мирослав Радев, който безвъзмездно подготвя Маринов за състезанието.
 
С пожелание за успех кметът Илко Стоянов подари на Валери български трибагреник. „Сигурен съм, че ще представиш Благоевград и България достойно, защото неведнъж си доказвал своята последователност и упоритост. Какъвто и успех да постигнеш в Берлин, ти за нас вече си победител“, заяви кметът Стоянов. Емилия Халилова, директор на Дирекция „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград с менче в ръка пожела на Валери да му върви по вода.
 
Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин‘2023 ще се проведат от 17-25 юни. В събитието ще вземат участие повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта от 190 национални делегации. 20 000 доброволци ще споделят радостта от участието в игрите, целящи да покажат на целия свят силата на приобщаването, равенството, добротата, съпричастието.
 
Община Благоевград изказва специални благодарности на почетния гражданин на Благоевград, световен шампион по канадска борба и рекордьор на Георги Гайдарджиев, който оказа пълно съдействие при избора на треньор на Валери!

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини