Дипломира се випуск 2022 на Факултета по педагогика на ЮЗУ

Снимки: Пресцентър
Снимки: Пресцентър

916 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по педагогика на Югозападния университет „Неофит Рилски“, получиха дипломите си за завършено висше образование.

На тържествената церемония, която се проведе днес, с плакет бяха отличени дипломантите с най-висок успех от випуск 2022.

Деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Янка Стоименова откри церемонията и поздрави абсолвентите от най-стария факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

„С гордост, отново днес ще споделим, че само за няколко десетилетия от създаването на Факултета по педагогика се подготвят хиляди специалисти по една от най-хуманните професии – педагогическата. Випускниците на Факултета по педагогика са признати педагогически специалисти на национално и международно равнище и в съвременните условия имат значим принос в динамичното социално-икономическо развитие на страната ни. Мнозина от тях са достигнали значителни висоти в професионалното си развитие и са гордост за факултета ни“, каза в приветственото си слово доц. д-р Янка Стоименова.

„Дипломата, която днес получавате Ви дава достъп до нови професионални хоризонти. Днес повече от всякога обществото има нужда от Вас, от Вашите смели идеи, от Вашата непримиримост в търсене на иновации. Развивайте се постоянно, бъдете ярки и забележими личности“, каза още доц. Стоименова.

Приветствие към абсолвентите от името на ректорското ръководство отправи заместник-ректорът по научноизследователската дейност и докторантското развитие на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Иванка Станкова.

Поздрав към дипломантите от името на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов отправи Силвия Домозетска – директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Общината.

Сред гостите бе и Симона Георгиева-Митова – директор на дирекция „Образование“ към Община Благоевград, която връчи дипломите на защитилите ОНС „Доктор“ – Ивета Мицова, Александър Марков и Николай Хаджиев.

Плакет на Югозападния университет за показаните високи резултати в процеса на своето обучение получиха 9 абсолвенти. Дипломите на отличниците връчи заместник-ректорът проф. д-р Иванка Станкова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини