Кандидатът за народен представител от БСП Тодор Крънджилски: За осъществяване на силна социална политика е нужна работеща икономика

Кандидатът за народен представител от БСП Тодор Крънджилски: За осъществяване на силна социална политика е нужна работеща икономика

Тодор Крънджилски е кандидат за народен представител от листата на Коалиция от партии „БСП за България“ в Първи Многомандатен избирателен район – Благоевград. Средното си образование е завършил в Хуманитарна гимназия – Петрич, а висше в Инженерно – педагогическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски”. Семеен, с две деца.

„В тази кампания поставяме няколко важни акцента. На първо място „БСП за България“ категорично е срещу въвличането на страната ни във война. Пътят за мирно разрешаване на конфликта е сядане на масата за преговори и градивен диалог“, това каза Тодор Крънджилски в интервю за радио Благоевград.

Той допълни също, че като социална партия ориентирана към хората, БСП подкрепя необходимостта от адекватни мерки за борба с инфлацията. „Ние от БСП продължаваме да настояваме за налагане на таван на цените на стоките от първа необходимост. Смятаме, че като временна мярка това е единственото, което може да проработи“, каза още Крънджилски. Според него, един висок жизнен стандарт ще даде възможност за пълноценен и достоен живот в България. Като друг важен приоритет на „БСП за България“ той определи съхраняването и защитата на българското семейство и семейни ценности. „Децата на България имат нужда да израстват в здраво и осигурено семейство. Ние от „БСП за България“ сме за създаване на условия за добра реализация и европейски доходи на работещите хора в България“, категоричен бе кандидатът за народен представител.

Той сподели още, че за осъществяване на силна социална политика е нужна работеща икономика. „В тази връзка, в сектор икономика и бизнес сме за подкрепа на малките и средни предприятия, чрез преференциално и достъпно финансиране от Българската банка за развитие при ясни и прозрачни критерии. Смятам, че един от начините за стимулиране на предприемачеството е да бъдат намалени административната тежест и процедури, включително и счетоводната отчетност за микро предприятията, дребните търговци и производители. От изключително голямо значение за развитие на икономиката е да полагаме постоянни усилия в посока привличане на чужди и наши инвеститори в сектори с висока добавена стойност“, заяви Тодор Крънджилски. Според него е важно да се подчертае ролята на работодателите в преодоляването на кризата в момента, а именно чрез осигуряване на добро заплащане на труда с цел повишаване на жизнения стандарт и на социалния статус на работниците и служителите. „ Важно е също да погледнем добрите примери на европейския и световен опит за изграждане на кръгова икономика. Икономика с повторно използване и рециклиране на повторни продукти и суровини“, каза още кандидатът за народен представител, който е на пето място в листата на Коалиция „БСП за България“ в Пиринско.

Друг основен приоритет на социалистите е постигане на високо качествено образование. „Смятаме, че бюджетното финансиране трябва да бъде само за държавни и общински училища. Бизнесът има остра нужда от добре подготвени кадри със средно специално образование. Затова трябва да насърчаваме и развиваме професионалното образование в съответствие с икономическите приоритети на страната. Професионалните гимназии да се превърнат в банка за кадри на бизнеса и икономиката. Да се осигури възможност за трупане на практически опит и овладяване на професията. Моята лична позиция е, че трябва да се направи преоценка на политиките по приобщаващото образование. Нужно е да се създаде работеща система за подкрепа на деца и ученици със специални образователни потребности и на талантливи ученици“, заяви Тодор Крънджилски. Той припомни, че благодарение на усилията и инициативите на БСП до момента, са осигурени безплатни детски градини и безплатни учебници за всички ученици.

„Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината защото ние можем да направим страната ни по-добро и сигурно място за живот, а ако споделяте моите виждания отбележете и лична преференция 105“, призова кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“ в Благоевградско Тодор Крънджилски.  

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини