Нов водопровод, канализация и асфалтиране на улици променят визията на Добърско

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Ще се подобри инфраструктурата в разложкото село Добърско. Това заявиха кметът Венцислав Гърменов и заместникът му Иван Гюров на среща с жителите на населеното място. Сегашният екипът на община Разлог ще направи всички възможно поетапно да промени визията на селището. Вече е отделено водоснабдяването на селата Горно Драглище и Долно Драглище от това на Добърско, така че да да има достатъчно количество вода за всеки потребител от трите населени места.

“Предстои да започнем поетапно изграждане на канализация, подмяна на водопроводна мрежа и асфалтиране на улиците. За да подобрим качеството на водата и да преустановим процеса на образуване на “тапи”, ще изградим свързваща водопроводна мрежа. След започване работата на новия водопровод ще преустановим и честото получаване на аварии на улица “Четиринадесета”. Насочваме усилията си да подобрим входа на селото, ще започнем изграждането на нова подземна и надземна инфраструктура”, казаха Гърменов и Гюров.

През настоящата година Община Разлог предвижда изграждането на детска площадка в селото, ремонт на улиците “Трета” и “Седма”, изграждане/подмяна на канализация, ремонт на водопровода, асфалтиране, ремонт на тротоарните пространства и засаждане на дръвчета.
пътни участъци от главния път до Добърско също ще се ремонтират. Към настоящия момент Община Разлог няма право да кандидатства по проекти за реализиране на дейността поради факта, че части от пътя са възстановени като земеделска земя на частни собственици.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини