Цените наистина са полудели: Краставиците удариха 7 лева за килограм в Благоевград

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Седем лева за килограм достигна цената на българските краставици в Благоевград. Пролетният зеленчук ще продължава да поскъпва и нищо чудно да надмине по скъпотия месото, признават търговците.

От месеци храните у нас поскъпват шоково, като това безумие не подминава и пролетната салата. Най-стряскаща е цената на оранжерийните краставици, които до Великден вероятно ще поскъпнат още толкова.

Доматите се продават за около пет лева килото, а зелената салата се предлага за левче бройката. Толкова струват и връзките пресен кромид, пресен чесън, репи,  копър и магданоз.  

Производителите обясняват цените с инфлацията и поскъпването на природния газ. В същото време редица земеделци изоставиха оранжериите си в Петричко и Санданско именно заради невъзможността да отопляват зеленчуците. Десетки парници са обявени за продан, други просто са затворени. Всичко това обяснява скъпотията в зеленчуковите магазини.

Не спират да поскъпват и плодовете. Бананите стигнаха 4 лева за килограм, мандарините твърдо държат цена от 2.90 лева за кило.

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини