Сирийската армия превзе стратегическата височина Базза в Алепо

Сирийската армия превзе стратегическата височина Базза в Алепо

Сирийската армия е превзела стратегически важната височина Базза в Алепо, съобщава РИА «Новости».

„Настъплението продължава успешно. Още една височина и ислямистите в квартал 1070 ще се окажат  в пълно обкръжение” — разказва офицер на САР.

Сирийската Арабска Армия и бойците от ливанската „Хизбулла” са се закрепили на височината БАЗЗА ,където е разположена  и част на ПВО на САР.

 Ислямистите оказват  ожесточена  съпротива . Позициите на армията  и опълчението  са под постоянен обстрел от минохвъргачки . 

В първите часове  на настъплението сирийските щурмови отряди са успели да унищожат 3 танка на радикалните групировки .

Пред военните е поставена задача да отрежат всички пътища за снабдяване на джихадистите  в жилищния квартал 1070 и околните райони.

Въпреки това, според разузнаването , ислямистите са успели да концентрират около 1200 бойци с танкове и бронирани машини за контранастъпление в същия район на Алепо.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини