Няма снежен апокалипсис в Пиринско, всички пътища са проходими

Снимка: БНТ, стопкадър
Снимка: БНТ, стопкадър

Очакванията за снежен апокалипсис в Пиринско не се случиха. Прогнозираният оранжев код за снеговалеж в региона доведе до 4-5 сантиметра максимална снежна покривка в прохода Предел. Навсякъде в региона републиканските пътища се почистиха много бързо от фирмите до асфалт и нямаше и следа от сняг. Рано сутринта във фейсбук се появиха снимки на закъсали тирове, но това се оказаха единични случаи и причината за тези аварии бе липсата на зимни гуми на камионите, а не натрупан сняг по шосетата. .

"Няма нито един сигнал при нас нито за непроходими пътища, нито за откъснати населени места, нито за пострадали хора и нанесени материални щети. Истината е, че не падна този сняг в Благоевградска област, който прогнозираха", казаха от Областна администрация.     

Проблеми с придвижването са имали наши шофьори на тирове, но не в Пиринско, а в Северна Гърция. Късно снощи гръцките власти за затворили за движение пътя между градовете Козани и Янина заради падналия сняг. Целта е била да почистят шосето от снежната настилка. Това е довело да спиране на трафика за 4-5 часа.

В момента няма затворени пътища в Северна Гърция и няма никакви ограничения, увериха наши тираджии.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини