Община Сатовча разкри още две социални услуги

Община Сатовча разкри още две социални услуги

Община Сатовча продължава да разширява обхвата на грижите за хората в неравностойно положие. Две нови социални услуги - Център за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ и Дневен център за деца и/или пълнолетни лица с увреждания /ДЦДПЛУ/, вече функционират на територията на общината.

Това стана по инициатива на кмета д-р Арбен Мименов. След внасянето на необходимия комплект от документи в Агенция за социално подпомагане искането беше одобрено. В края на календарната 2022 година стартираха дейностите в двата центъра, като административният им адрес е в село Сатовча на ул. „Млада Гвардия“ No 2 (бивш пансион към училището в Сатовча).

Център за социална рехабилитация и интеграция е с капацитет от 30 места, а Дневен център за деца и/ или пълнолетни лица с увреждани“ е с капацитет от 20 места. Ползването на услугите се извършва срещу заплащане, като децата до 18 години ползват услугите безплатно. Те се предоставят към момента от социален работник, социален педагог и рехабилитатор.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини