Македонският външен министър идва в София при пребития в Охрид българин

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Министрите на външните работи на България и Република Северна Македония Николай Милков и Буяр Османи ще посетят пострадалия в Охрид българин Християн Пендиков, който е настанен за лечение във Военномедицинска академия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи, предава БТА.

Гражданинът на РСМ, с българско самосъзнание и секретар на организацията „Цар Борис III“ в Охрид Христиан Пендиков, пострада тежко след физическо нападение и побой над него, посочват от МВнР.

БТА припомня, че вчера Пендиков беше транспортиран от Охрид до София с правителственият самолет "Фалкон". Малко по-късно стана ясно, че министрите на вътрешните работи на двете държави са се договорили за двустранна среща в най-кратък срок.

Заради случая с българина парламентът ще изслуша във вторник външния министър. По-рано днес евродепутатът от ВМРО/ Европейски консерватори и реформисти Ангел Джамбазки сезира Европейската комисия, Европейския парламент и Съда на Европейския съюз за нападението срещу активиста на българския културен клуб „Цар Борис III“ в Охрид.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини