Вълци нападат стада край Брежани, ловци гръмнаха един хищник

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Глутница от десетина вълка тормози животновъдите в района на симитлийските села Брежани, Сенокос и Мечкул. Хищниците атакуват стада овце и крави, убиват дамошни животни. Затова ловната дружинка от село Сенокос през изминалия уикенд тръгна по следите на вълците.

„Открихме глутницата в местността Ваканин дол, сред скалите над река Струма. Вдигнахме поне десетина вълка, но това са много хитри животни, усещат човешкото присъствие и бягат много бързо. Затова трудно се отстрелват. Все пак един от нас – Любен Георгиев, успя да повали един от зверовете, който бе доста едър - над 65 килограма”, разказа ръководителят на авджиите Николай Николов, който само преди два месеца гръмна огромен глиган, кръстен от ловците Царя на Пирин.   

Проблемът с вълчата напаст е заради липсата на храна високо в гората. Затова хищниците слизат по-ниско и често се озовават в населените места в рейона. Причина за това е и храната, която се разхвърля там от хора, които се грижат за популацията на лешоядите.

Ловците ще продължат преследването на глутницата, за да спасят от набезите на вълците местните животновъди и техните стада.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини