Ал Каида призова мюсюлманите да избягват Мондиала в Катар, но се въздържа от заплахи

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Регионалният клон на Ал Каида призова мюсюлманите по света да избягват Мондиала в Катар, макар че се въздържа от заплахи с атаки или прибягване до насилие по време на събитието, се казва в изявление, предадено от мониторингова организация, предаде Ройтерс.

Ал Каида на Арабския полуостров, която е базирана в Йемен, разкритикува Катар за "събиране на неморални хора, хомосексуалисти, разпространители на корупция и атеизъм на Арабския полуостров" и каза, че проявата служи за отклоняване на вниманието от "окупацията на мюсюлмански страни и потискането им".

"Предупреждаваме нашите мюсюлмански братя да не следят това събитие и да не присъстват на него", се посочва в изявление, предадено от вчера от "Ес Ай Ти И Интелиджънс груп", само ден преди откриването на Мондиала в преобладаващо мюсюлманска страна за първи път в историята.

Организаторите на Мондиала отговориха на критиките срещу състоянието на човешките права в Катар, включително на правата на хората от ЛГБТ общността, както и социалните ограничения, като казаха, че всеки, независимо от сексуалната му ориентация, е добре дошъл на събитието, предава БТА.

Катар, който е малка страна с близо 3 милиона население, съставено предимно от чуждестранни работници, каза, че е обучил повече от 50 000 души, които да гарантират сигурността на Мондиала заедно с чуждестранни сили за сигурност, които ще бдят за реда под катарско командване.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини